Ett litet hej

2012-05-20 | 20:22:25

Lite av varje, det är så ledordet för den här bloggens blivande och varande lyder. I och med den stundande storslagna förändringen i mitt liv som snart kommer träda i kraft, ser jag det i laga ordning att ge det virtuella skrivandet nytt spelrum. Ett litet utrymme för tankar och funderingar samt ett stycke återgivning av vad som händer och sker i mitt vardagsliv. Allt enligt mina premisser, och främst i egennyttigt intresse.

Jag är en sensitiv person, vilket påverkar mitt liv genomgripande men i varierad omfattning. Dock är väl det enda väsentliga i det här sammanhanget, att det föranlett mina två främsta intressen; inredning och matlagning. Jag gillar att skapa. Att initiera, följa och vara delaktig i en kreations utveckling. Den gemensamma nämnaren för inredning och matlagning är just att de båda två alstrar denna utvecklingsprocess. En tanke som blir ett görande, därpå ett efterföljande resultat. Vari min inredningsstil placerar sig för genre lämnar jag åt envar att bedöma. Jag vet vad jag gillar när jag ser det; känslan är obetalbar. Däremot har jag en mer bestämd uppfattning gällande maten. Jag vurmar för det naturliga och vällagade. Mat i säsong. Och jag vill undvika tillsatser, äta sådant som gör gott både för mig och miljön. Och mer om detta kommer att komma, var så säker.

Men nu till den stora förändringen som föranlett detta bloggprojekt: Jag har blivit med torp! Ett svartmålat litet hus med sjöutsikt, nästgårds med det hus där jag framlevde mina första tjugo år.  Det är nämligen så att jag nu i dagarna ämnar återvända till landsbygden, efter en treårsperiod som bosatt i tätorten. Men mycket närmare beskrivning ger jag inte, eftersom jag från och med nu lever i symbios med detta lilla hus. Varje sekund framöver kommer präglas av torpets existens, så även denna blogg. Och ingen skulle kunna vara lyckligare än jag.  Detta är början på resten av mitt liv!

Och just ja, en liten kort presentation: Mitt namn är Anna och tillhör generationen åttiotalisterna. Lever på den mindre landsorten Vårgårda, i Västergötland. Trivs med att andas naturluft. Har en fin familj bestående av en mamma, en pappa och två syskon som jag värderar högst av allt i livet. Därtill ett par fina vänner som förgyller vardagen. Och nu ett torp. Vad mer kan jag begära?


RSS 2.0