Fiskburgare

2012-08-26 | 19:23:46
Varför blir allt grillat så gott? Är det eldens tjusning? Den friska luften? Förmodligen är det Maillard som har ett finger med i spelet, samt min fäbless för allt vad röksmak heter. Dock är jag helt klart en fiskmänniska, så byter gärna ut köttbiten mot något som simmat i vattnet. Senast bjöds det fiskbiffar. Serverat med riktigt gott grillat bröd, sallad, saltgurka, lite senap och gräddfil så är middagen räddad. Se dock till att använda färsk fisk, då den frysta lätt blir för blöt.
 
250g laxfilé
250g sejfilé
100g skalade räkor
1 ägg
½ dl grädde
1 tsk persillado (kryddmix med bl. a vitlök och persilja)
1 knippe hackad persilja
riven pepparrot efter smak
salt, peppar
ev lite potatismjöl
 
Skär fisken i tärningar, lägg i en mixer. Tillsätt övriga ingredienser och kör hastigt till en smet, men låt det fortfarande vara fiskbitar kvar. Provstek gärna lite smet för att se att det håller ihop och att kryddningen är bra. Om allt är till behag, låt färsen vila en stund i kylen.
 
Forma biffar, pensla med olja och grilla någon minut på varje sida. Tänk på att inte torrgrilla fisken, sådant fick vi nog av i skolmatsalen! Bygg din burgare, eller ät biffarna med något annat gott tillbehör.
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback