Nudlar från fjärran
600g svamp, jag tog skogschampinjoner och trattkantareller
½-1 röd chili alt torkade chiliflingor
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 bit purjolök
1 msk olja
1 msk japansk soja
1 msk fisksås
1-2 msk teriyakisås
1 tsk sesamolja
Vatten
Hacka svamp, lök, purjolök och vitlök samt chilin. Fräs i olja, slå på vatten så det täcker och låt småkoka i 20-30 minuter. Sila buljongen, slå tillbaka i grytan och smaksätt med sesamolja, fisksås, soja och teriyaki. Eventuellt kan det behövas lite mer chili. Lägg gärna tillbaka lite av svamphacket i buljongen.
400g fläskfärs
1 tsk grön currypasta
1 tsk fisksås
1 tsk tahini, sesampasta
Ev vitlök
Blanda färsen med övriga ingredienser och låt stå och mogna i 30 minuter. Rulla små köttbullar, fräs hastigt i olja och lägg sedan ner i den heta svampbuljongen. Låt sjuda någon minut.
4 portioner risnudlar
Finstrimlade grönsaker, jag tog morot, vitkål och purjolök
Rostade sesamfrön
Lägg nudlarna i den heta svampbuljongen och ltd dessa precis mjukna. Slå upp i varma tallrikar, strö över grönsaker och sesamfrö