Fiskbiffar med dip på den svenska wasabin

2012-10-08 | 18:36:42
Pepparrot, den svenska wasabin, är en ört vars rot jag fullkomligen älskar. Jag tycker det är en universalsmaksättare som kan matcha fisk lika väl som kött och kyckling. Dock skall ni inte köpa de som saluförs i burk eller tub, den äkta varan än så mycke godare och betydligt mer kraftfull i sin smak. Ett tips för att den skall hålla bättre är att förvara den i frysen, då i en tät plastpåse. Bara att ta fram och riva den mängd som behövs, för att sedan åter lägga in den i sitt trygga förvar. Nu till dagens lunchtips, givetvis kryddad med pepparrot.
 
1 sats fiskbiffar, stekta istället för grillade
800g potatis
2 dl gräddfil
rejält med riven pepparrot
salt, peppar
förslagsvis broccoli, blomkål och gräna ärter som grönsak
 
Tillaga fiskbiffarna enligt tidigare publicerade recept. Rör ihop gräddfilen med pepparrot, smaka av med salt och peppar. Låt gärna såsen stå och mogna i kylen någon timme. Koka potatis och grönsaker. Servera!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback