Färsfyllda paprikor
2-4 paprikor, beroende på storlek
400g nötfärs
200g svamp, jag använda nyplockade kantareller
1 bit purjolök
Salt, peppar
Curry
Smör
2 dl creme fraiche
½-1 dl mango chutney
½-1 tsk sambal oelek
1 vitlöksklyfta
Curry efter smak
Sätt ugnen på 200 grader. Dela och kärna ur paprikorna, lägg in i ugnen med snittsidan ner i 15-20 minuter. Blanda under tiden ihop creme fraiche med mango chutney, sambal oelek, pressad vitlök samt curry . Lite salt och peppar är också på sin plats. Låt stå medan du förbereder färsen.
Hacka eller skiva svamp och purjolök. Fräs färsen tillsammans med svamp och lök i smöret, krydda med salt, peppar och curry. Slå eventuellt på lite vatten om färsen går torr. När färsen är brynt, blanda ner drygt hälften av creme fraich-röran. Fyll de förbakade paprikorna, fördela resterande creme fraichröra överst på paprikorna. Lägg i smord form och baka ytterligare 15-20 minuter. Servera förslagsvis med ris eller bulgur.
